Henneberg
Loader website for Henneberg

webtop

Efter 3 vellykkede ture i Nordafrika (Race To Dakar), kom turen til den sydlige ende af Afrika. Det var med deltagelse i velgørenhedsrallyet ”Put Foot Rally”, planen var at køre Sydafrika, Namibia, Zambia, Malawi og Mozambique. Pga. uroligheder i sidstnævnte blev turen ændret således at Botswana kom med i stedet for.

Rallyets hovedformål er at skaffe sko til underprivilegerede unge afrikanere, og for hvert team handler det om at samle så mange penge som muligt ind til det formål. Ud over sko, er der også mulighed for at støtte forskellige tiltag til bevaring af Afrikas dyreliv.
I 2016 var det med Claus Winther Jørgensen og Allan Henneberg som chauffører på det 8000 km lange rally.

I Zambia foregik uddelingen fra en skole som lå langt fra alfaveje. På skolen med 385 elever og kun 5 lærer delte vi vores sko og lidt fodbolde ud.

 

Put Foot Rally blev afviklet fra d. 20/6 2016 og 18 dage frem. Løbet afvikles uden tidstagning og køres igennem nogle af de fattigste lande i Afrika. Løbet afvikles med 5 checkpoints – et i hvert af de 5 land. Vi deltog i den ombyggede Toyota Landcruiser i 4x4 klassen. Toyotaen har de to foregående år har bragt os sikkert til Dakar i Senegal. I 2016 fik bilen monteret et tagbagagebærer således, at der var masser af plads til de indsamlede sko.
Alle deltagere i Rallyet forpligter sig til at lave donationer i det sydlige Afrika. Ud over dette indsamlede vi sko i Viborg og Skive til Afrika. Skoene blev sendet sammen med bilen i en container til CapeTown. Her var ideen, at vi skal nå ud til steder som normalt ikke nås af andre nødhjælpsarbejdere.  

Overnatninger forgår hovedsageligt i telt.

Claus Winther Jørgensen har designet cyklerne som vi udlodder i præmie til vores firmasponsorer.

Vi har fået hjælp af nogle firmaer som støtter projektet. Tusinde tak!

Nyt design og nye sponsorer blev klisteret på bilen hos Sign4You i Skive i marts 2016. På fronten et Zebra mønster i farver, på bagsiden har vi nu et verdenskort. Ved siden af kortet er der mulighed for at få nogle afrikanske børn til at tegne på bilen. På fronten er der en "mikrochip" med ruten som ben.

Vi var glade!
Vores skoindsamling gik langt bedre end vores højste forventninger.
Den primære grund, var er at Benny Kjærsgård, Skive Sko og Nøgle Service fik lavet en aftale med Mølbjerg Skoland i Randers. Per Mølbjerg Jeppesen herfra gav os mulighed for, at fylde både bilen og en trailer med fabriksnye børnesko. For selv at kunne have så mange sko med som muligt tog vi skoene ud af kasserne og puttet dem i vaccum poser. På trods af dette, så var vi i den situation, at vi var nødt til, at arrangeret hjælp til transportere en del af skoen i Afrika.  Derudover skal der lyde et tak til vores indsamlingssteder.: Skive Sko og Nøgle Service, Runners Corner Viborg, ”Her starter festen” i Sunds, Spilopperne Skive og Skive seminaret ved Michael Sørensen.

Til projektet fik vi lavet en støttesang. Gorm Bull har skrevet teksten og indspillet vokalen. Claus Winther Jørgensen har komponeret musikken og indspillet den. Allan Henneberg har filmet og klippet filmen.

Se hvad medierne skriver: Viborg Stifts Folkeblad, tryk her, eller hør Radio Viborg her, eller Skive Folkeblad, eller Salling avis

Eller her lige inden afgang i Viborg Stifts Folkeblad

 

 

Men men, det gik så desværre ikke så godt med vores sko. På trods af at vi have gjort alt muligt, så blev vi stoppe i tolden i Sydafrika. Vi fik i første omgang ikke lov til, at tage vores sko med ind i landet. Desuden blev vi pålagt et stor bøde for overhoved, at få bilen med ind i landet. De to organisationer som ville hjælpe os, svigtede og på trods af at vi have klare aftaler med dem. Ja så dukkede de ikke op som aftalt. Det endte med at vi deponerede sko, fodbolde og legoklodser og måtte "nøjes" med at uddele de officelle sko som vi havde samlet penge ind via Put Foot organisationen.

På trods af problemerne, så have vi en fantastisk tur i det sydlige Afrika. Men der er  ingen tvivl om at nødhjælpsarbejde i Afrika er svært. Jeg er også overbevist om, at nødhjælp hvor alle pengene går direkte til dem som har behov er langt det mest effektive.